Woensdag 19 oktober 2016

Alweer de derde dag van onze reis. Vandaag is het dan echt begonnen. Vanmorgen op tijd de bergen in gegaan naar de kwekers. Er is veel te zien onderweg; in de mud-pounds wordt hard gewerkt. Er komen op dit moment veel vissen richting de vishuizen. een mooie bedrijvigheid om te zien en om mee te mogen maken. Het weer is ons ook goed gezind, het was een prachtige dag met temperaturen zo rond een graadje of 23, niet slecht dus…. Zo zijn we vandaag ook weer even bij Torazo gestopt en niet zonder resultaat. Vorig jaar hadden we hier ook een aantal prachtige kohaku’s welke op dit moment goed vertoeven in Nederland. Ons oog viel hier op een yonsai van 70 cm. en een go-sai van 77 cm.

Hier de eerste foto’s…

brabants-koiparadijs-Torazo-yonsai-70-cm.

Torazo-yonsai-70-cm.

Torazo go-sai-kohaku-77-cm

Torazo go-sai-kohaku-77-cm

Happy met onze aankopen hebben we onze weg vervolgd naar andere kwekers, maar ook de inwendige mens moet verzorgt worden. Om iedereen met de typisch Japanse soep kennis te laten maken hebben we de heerlijke RamenĀ op tafel gezet.

brabants-koiparadijs-ramen

Morgen staat er ook weer wat leuks op het programma, we gaan een paar honderd nisai afvissen in een mudpound. Kijk dan weer met ons mee, voor ons ook een verrassing wat er naar boven komt…

Fijne dag , gr Jurgen.

——————————————————————————————