Japanreis Nov. 2011

 

Vrijdag 4 november: We zijn weer in Japan, de bakermat voor de Nishikigoi.

We zijn er weer, na een lange maar zeer voorspoedige reis zijn weer aangekomen in Ojiya, Niigata. Gisteren zijn we om 15.00 uur de lucht in gegaan en na een zeer voorspoedige reis, met vliegtuig en treinen zijn we weer aangekomen in Ojiya. We hadden nog wat tijd om een paar kwekers te bezoeken, en als je hier aankomt dan kriebelt het meteen dus hebben we er nog een aantal bezocht. Het is altijd weer een leuk weerzien bij onze vaste kwekers.

  Daarna nog wat gegeten, wat altijd zeer gezellig is in Japan. Bij ons is de avond al in volle gang op het moment van schrijven, gaan we lekker onder de wol. Tot morgen en jullie alvast een fijn weekend…

 Zaterdag 5 november: What a wonderfull world, Niigata, Japan.

Na een goede nachtrust en een goed ontbijt was het vandaag een vruchtbare dag. We zijn eerst naar Tanaka Maruju gereden om daar een kijkje te gaan nemen naar onze Showa die hier een jaar in niigata in de mudpond is gebleven. Onze Showa heeft dit jaar een groei doorgemaakt van maar liefst 16 cm. dus dat loont de moeite om onder de professionele begeleiding van de kweker deze koi  door te laten ontwikkelen hier in Japan. Voor nadere informatie kunt u, voor deze bijzondere koi, altijd bij ons terecht. 

 

    Na een prettig weerzien was het inmiddels weer tijd om onze koihunt te vervolgen en ditmaal was het de weg naar een zeer vooraanstaande en gerenomeerde kweker Ikarasi Kazuto. Voor iedere koiliefhebber is dit vaak een van de hoogte punten. Een man met geweldige hoge kwaliteits koi en daar zijn we dan ook in geslaagd om hiervan een mooie selectie naar Kaatsheuvel te laten transhippen.

En natuurlijk op de foto met Ikarashi Kazuto.

       

 

 

 

 

 

 

 

Bewonder deze prachtexemplaren maar eens…van Ikarashi Kazuto.

                 

  …en na deze selectie mochten we samen met deze kweker

nog een mooie mix uit zijn koihuis selecteren van de go-sanke lijn.

 

Ook hierna hadden we nog tijd om andere kwekers te bezoeken, want de avond valt hier vroeg in en goed selecteren kost enorm veel tijd, maar het is altijd een leuke aangelegenheid.

De weg ging vervolgens naar Iwashita, een traditionele Japanse kweker, een man met een groot koihart, die bijzonder zorgzaam met zijn nishikigoi omgaat…. met hele leuke aparte varianten.

Het koihuis van iwashita.

    

Een hele mooie mix met o.a. kin showa, doitsu kin showa, kikukuryu,etc.

Dit zijn de eerste foto,s van onze japanreis, maar u zult begrijpen dat er nog vele zullen volgen. Houdt u onze site goed in de gaten want u zult nog vele mooie nieuwe geselecteerde koi op onze site tegen komen….en natuurlijk van de hoge kwaliteit waar wij voor staan, want dat is en blijft onze kracht.

Na afscheid te hebben genomen van Iwashita hebben we onze weg vervolgd naar meer kwekers, maar omdat het inmiddels al weer donker was geworden zijn we een lekker hapje gaan eten en terug gekeerd naar ons hotel in Ojiya. Kortom een prachtige dag met goede weeromstandigheden en tot morgen, groetjes Jurgen en Marjan

Zondag 6 november, Goedemorgen Nederland,

Hier zijn we weer vanuit Japan. Vandaag weer vroeg uit de veren en het regent hier behoorlijk. Maar niet getreurd en we gaan weer vrolijk met z’n allen op pad. We zijn eerst een eindje gaan rijden, om bij de kweker te komen.  We konden bij deze man niet selecteren omdat het niet aan onze verwachtingen voldeed. Wat wel erg leuk was om te zien hoe deze toch wel oude man, 83 jaar, het eten voor zijn koi bereidde, want hij deed dit met heel veel passie. Je wilt het niet ruiken hoe, maar ook dit moet je gezien heben.

 Daarna hebben we onze weg vervolgd naar nog diverse andere kwekers, waar we nog een aantal koi hebben bekeken, prachtige koi waarover we nog in onderhandeling zijn. Het is dit jaar een pittige klus om een goede prijs kwaliteit verhouding te vinden en zoals u weet: kwaliteit daar staan we voor.

Ook zijn we nog op pad geweest voor onze klanten die ons een zoekopdracht hebben gegeven en ook daarvoor hebben we al het een en ander gezien.

  Door het slechte weer viel vandaag ook de avond vroeg in, waardoor we ook al vroeg moesten stoppen, want een goede selectie maak je alleen bij goed daglicht.Het is hier op dit moment al rond half vijf zo goed als donker en op zondag is niet iedereen aanwezig.  We hopen dat het morgen weer wat beter weer is…de groeten uit Japan,

                                             Jurgen en Marjan.

Konishiwa, daar zijn we weer;

Vandaag weer regen,regen en nog eens regen. Maar we hebben een prachtige dag achter de rug.We hebben weer veel kwekers bezocht en prachtige koi weten te bemachtigen. De eerste rit ging een eindje de bergen in en daar helemaal boven op de berg woont een kwekertje met ontzettend mooie koi. Een heel oud koihuisje met prachtige koi.Oofuchi is de naam.

   

Na hier wat te hebben rond gekeken, viel de kwaliteit wat tegen, maar we mochten mee naar zijn secret koihouse.En daar hebben we nog een mooie koi geselecteerd. Echte topkwaliteit.

 De beelden spreken voor zich…                

    
   

                               

Verder hebben we vandaag nog een aantal tosai geselecteerd van een hele goede kwaliteit en verschillende varieëteiten van o.a. kohaku, doitsu ochiba, yamato nishiki, tancho, beni goi, etc….

  

Na deze koi aangekocht te hebben zijn we lekker een hapje gaan eten, nou je hapje…

 

…en onze zoektocht vervolgd om nog nisai te bekijken. Dit gaan we morgen verder doen omdat het alweer vroeg donker werd vanwege het weer.

Allemaal een fijne dag en de groetjes, Jurgen en Marjan.

 

Dinsdag 8 november 2011, Niigata, Ojiya, Japan.

Wat is leven mooi als de zon schijnt, zeker hier in Japan…

   

We hebben weer een prachtige dag achter de rug, zowel het weer maar zeker onze koi, die we  hebben aangekocht. Het was wel veel rijden vandaag, want er was een koiveiling waar veel kwekers naar toe moesten, daardoor waren er ook veel koihuizen dicht, maar we hebben toch een aantal van onze  kwekers gevonden waar we terecht konden.  We zijn begonnen bij Miyaishi, die hele leuke nisai aanbood en waar we er enkele van hebben aangekocht. Een varieteit van o.a. shusui, showa, kohaku, goromo, ki-shusui, kujaku,  benigoi, matsuba, etc.

 

   

Daarna hebben we onze weg weer vervolgd door de bergen,  en  wat is de omgeving hier toch verschrikkelijk mooi, je kijkt soms je ogen uit. Je zit hier echt in hartje Japan, waar je nog de meest primitieve dingen tegen komt.

  

Na de lunch zijn we naar Marusei hirasawa gereden, waar we een aantal hele mooie nisai hebben gevonden zoals hi-utsuri, nezu-ogon, mizuhu, matsuba, showa en kohaku. Mooie nisai met al een aardige lengte van ongeveer 45 cm.

    

En zo hebben we er vandaag weer heel wat uurtjes koi hunting op zitten. Morgen hebben we nog een afspraak bij een grote kweker met hele mooie en hoge kwaliteits koi.  Kijk morgen maar weer voor meer… voor ons is iedere dag hier in Japan ook een verassing, maar er komt nog veel moois aan.

Mochten we je interesse gewekt hebben naar onze koi en wil je hier meer informatie over, dan kun je ons gewoon mailen of bellen op nr. 06-51495894. Houdt wel rekening met het tijdsverschil, het is hier 8 uur later. Doe dit dan het liefst tussen 9.00 uur s’morgens en 17.00 uur s’middags nederlandse tijd. Mailen kan altijd.

Wij wensen jullie alweer een fijne dinsdag en tot morgen, groetjes Jurgen en Marjan.

Woensdag 9 november 2011, Zon, regen  en het wordt hier steeds kouder.brrrr.

Hallo Nederland e.o., hier zijn we weer, het is hier op dit moment 20.00uur in de avond en we hebben er weer een hele leuke dag opzitten. Veel gereden en gezien, maar zeer zeker de moeite waard. Onze koi hunt ging vanmorgen naar verschillende kwekers waar we leuke koi hebben bekeken. Het is zoals we al hebben gezegd een hele zoektocht om met de beste prijs / kwaliteit verhouding weer terug te keren naar Nederland waar jullie dan de nieuwe selectie koi kunnen komen bewonderen.  En dat is deels al gelukt, maar helemaal tevreden over de selectie zijn we nog niet. Zoals beloofd hadden we vandaag een afspraak bij een zeer gewaardeerde kweker, waar we een hele mooie koi aan hebben kunnen kopen van een sublieme kwaliteit.  Marudoh.

Een prachtige Sanke van 78 cm. gosai, van een uitstekende showkwaliteit…

               

We waren dan ook erg tevreden over deze aankoop. Dit soort aankopen kosten veel tijd, maar de weg moest weer vervolgd worden, even een korte lunch en hup weer verder.

Na nog wat kwekers opgezocht te hebben was het alweer te laat om te selecteren omdat het te donker werd.We zien jullie morgen  graag weer terug op onze site want er komt nog veel meer.

Iedereen bedankt voor de positieve reactie’s uit nederland en de groeten uit niigata, jurgen en marjan.

 

Donderdag 10 november, kijk snel, dit komt allemaal naar Kaatsheuvel.

Wat een dag was het vandaag, weer prachtige koi geselecteerd dus we hebben de dag weer zeer tevreden afgesloten. Het weer zat mee dus dat was ook nog eens een goed begin van de dag.

Na het ontbijt zijn we naar terug gegaan naar Marudoh, waar we nog een aantal hele mooie nisai hebben geselecteerd, en vervolgens hebben aangekocht.

   

De beelden spreken voor zich als u deze koi ziet. Prachtige kwaliteits koi van de go sanke lijn, waar deze kweker om bekend staat.

Hierna hebben we onze weg weer vervolgd naar de volgende kweker, maar helaas zijn we hier niet geslaagd. Wel hebben we onderweg nog een paar mooie plaatjes kunnen schieten uit de omgeving hier. Die is hier zo  mooi.

          

Maar natuurlijk moesten weer verder, want we hadden nog speciale zoekopdrachten voor klanten waarvoor we nog langs een aantal kwekers moesten. Bij Chogorou zijn we geslaagd voor platina ogon, deze kweker heeft als specialisatie platina. Mooie spierwitte platina…  Wij hebben nisai van 40 + cm en sansai van 55cm aangekocht.

  

De visbakken raken al aardig gevuld met weer hele mooie koi van goede kwaliteit tot zeer hele goede en hoge kwaliteit. We hebben nog een paar dagen hier in Ojiya en wie weet, komt er nog wat bij. Morgen begint hier een koishow, dus als we tijd hebben dan brengen we ook daar nog graag een bezoekje aan. Hierdoor zal morgen niet iedere kweker aanwezig zijn, maar we doen weer ons best.

        

     

Kortom, de puzzelstukjes vallen al aardig in elkaar dus gebruiken we de laatste dagen nog om de puntjes op de i te zetten. Voor jullie nog een fijne dag en tot morgen.

p.s. Morgen reizen we naar een ander hotel, en ik hoop dat de internetverbinding dan net zo is als waar we nu verblijven.

 Alweer de groeten uit Ojiya, Japan en tot morgen.

                                                              Jurgen en Marjan. 

 

Vrijdag 11 november 2011, Nagaoka, Niigata,Japan.

Wat kan japan grijs,nat en koud zijn, maar weer een geweldige koihunt vandaag.

 Vanmorgen weer vroeg op pad om een van de laatste dagen goed te benutten. We beginnen het al aardig te voelen, slaapgebrek, maar niet te min zijn weeeeeer niet voor niets op pad geweest. We zijn in de bergen begonnen, maar niet alle kwekers waren aanwezig vanwege de koishow in Ojiya, die wij morgen zelf gaan bezoeken. De regen plenste uit de hemel, dus rennen naar het koihuis.

Bij Suzuki, een klein koihuisje  in dit gebergte konden we nog een leuke selectie maken van diverse nisai. O.a. showa, sanke, tancho, doitsu showa, doitsu sanke, shiro utsuri, doitsu kohaku, goromo, benigoi, etc. Een hele brede mix nisai van ongeveer 25-30 cm.

                                            

Toen we bijna klaar waren viel ons oog nog op een paar sansai  die er op het eerste oog erg leuk uitzagen. Na ze te hebben gebowld hebben we besloten ook deze naar onze winkel in Kaatsheuvel te laten komen. We hebben het hier over een shiro utsuri van 50 cm.

En een hele mooie doitsu go sanke van 55 cm.  Al met al een plaatje…

Vanavond zijn we verhuist naar een ander hotel. We zijn nu in Nagaoka i.v.m. de koishow in Ojiya. Ook een hele leuke omgeving, zo’n 20 minuten van Ojiya, waar we morgen na de koishow doorreizen naar Narita met de sjinkanzen.  We hopen dat we morgen weer een goede verbinding hebben in Narita en dan weer veel nieuws kunnen vertellen. De winkel is straks weer super gevuld met de meest prachtige koi, en natuurlijk van de hoge kwaliteit die jullie van ons gewend zijn. Wij gaan nu even uitrusten en tot morgen.

Welterusten vanuit Japan, groetjes Jurgen en Marjan.  

 

Zaterdag 12 november 2011, Narita, Japan.

Domo, daar zijn we weer na een mooie zonnige dag;

Gelukkig zijn we vanmorgen met een zonnetje uit ons bed gekomen. Super,want we hadden de koishow in Ojiya op ons programma staan. Het was er prima weer voor, dus na het ontbijt zijn we er meteen naar toe gegaan. Dit is de op een na grootste koishow van Japan en er zwommen geweldige nishikigoi. Ook deze hebben wel eens een “foutje”, maar daar doet de japanner niet zo moeilijk over. De body, de huidkwaliteit e.d. waren gewoon subliem om te zien. Groot en klein, allemaal leuke vissen.

     

Hierna wilden we nog wat kwekers bezoeken, maar door deze koishow waren zij niet in hun koihuis aanwezig.Niet zo heel erg,want onze collctie is compleet.  Daardoor zijn we terug gereisd naar Narita; dit is dicht bij de luchthaven en dat is makkelijk voor morgen als we weer richting Holland gaan. We hopen dat de reis weer zo voorspoedig gaat als de heenreis en hopen jullie  snel te zien in onze winkel. We hebben weer prachtige koi die ZEKER een bezoek waard zijn.  Zoals jullie weten: De koffie staat weer klaar.

En Micha, We hebben een geweldige week achter de rug, voor herhaling vatbaar!!!

De groetjes vanuit Japan, Jurgen en Marjan.

 

Zondag 13 november 2011,Kaatsheuvel, Nederland

We zijn weer thuis. Na een voorspoedige reis zijn we vanmiddag weer op schiphol aangekomen. Nu gaan we de planning maken voor de aankomst van al onze koi.

    

Kijk goed op de site, want ze komen binnen nu en ongeveer 12 dagen naar ons toe. We kijken er zelf erg naar uit,want de kwaliteit is erg hoog. Iedereen bedankt voor jullie interesse naar onze Japanreis en graag tot ziens in de winkel.

Groetjes Jurgen en Marjan.