Japanreis 2017

Japanreis 2017

Op 18 oktober zijn we weer afgereisd naar Niigata Japan.

We gaan wederom onze uiterste best doen om voor u de mooiste Nishikigoi te selecteren.  Mis dit niet en geniet iedere dag van onze avonturen in het mooie Japan.

Tijdens de Japanreis 2017 is de winkel gewoon open op donderdag -en vrijdag middag en natuurlijk op zaterdag.  Als u vragen heeft over aankopen in Japan dan kunt u ons 7 dagen per week bereiken van 9.00 uur tot 23.00 uur. Dit kan via mail, telefoon 06-57595778, what’s app, Facebook, etc…Onze contactpersonen in Nederland zullen u dan de gevraagde info verstrekken. Soms is het mogelijk om op afspraak contact te leggen met Japan, dit afhankelijk van de tijdverschillen.

We wensen u veel lees – en kijkplezier en heel graag tot ziens.

De hartelijke groeten,

Jurgen en Marjan.

 

Donderdag 19 oktober 2017, We zijn gearriveerd!!!

Na een goede en voorspoedige reis hebben we ons weer gesetteld in ons hotel.  We hebben al een klein rondje hier in Niigata gemaakt en al mooie indrukken opgedaan. Er zwemt weer veel moois dit jaar, dus dat belooft wat.

Nu eerst even een hapje eten , dan onder de wol en dan gaan we morgen echt op pad. We hebben er zin in!

gr Jurgen.

 

Vrijdag 20 oktober 2017,

De kop is eraf, de eerste nieuwe aanwinsten zijn aangekocht.

Vandaag een mooie ronde gemaakt, wat diverse kwekers aangedaan maar niet overal hebben ze al wat we zoeken. Nog niet alle mudpounds zijn al leeggevist. Als we dan vertellen wat we zoeken dan kunnen we vaak wel een afspraak maken voor later deze week.

Toch hebben we al wel een hele mooie vangst gedaan bij Oofuchi.

Deze kweker, hoog in de  bergen, heeft altijd een diverse keur aan vissen. Zo maken we dan ook altijd graag gebruik van zijn bijzondere koihuis ietsje verop. Daar zwemmen dan meestal wel zijn wat hogere kwaliteits koi, waar we dan ook graag een kijkje willen nemen. En vandaag niet zonder succes…

We hebben hier een mooie yonsai Kikusui geselecteerd ,een sansai Kujaku samen met een beni kikokuryu.  EN een kikujaku; nu zal je denken wat is dat, dat is een kujaku met de bloedlijn van een kikukuryu.

Kikujaku sansai 65 cm.

Kujaku sansai 65 cm.

Beni Kikokuryu 57 cm.

 

Kikusui yonsai 72 cm.

 

Later nog even naar Maruhiro toegegaan en daar alvast een leuk visje apart gezet voor onze meereizende klant.

Een Gin Rin Doitsu Kabuto Ogon.

verkocht

De dagen vliegen hier voorbij, vroeg donker, dus terug naar het hotel.

Zien we je morgen weer? Morgen gaan we nog wat verder van huis…

gr Jurgen.

 

 

 

 

 

De bewegende beelden: 

Zaterdag 21-10-2017 Niigata Japan.

Hallo Nederland,

vandaag hebben we heel wat kilometertjes gereden. Vanmorgen zijn we dicht bij onze basis gestart. Er was een koishow hier in Nagaoka dus veel kwekers waren niet in het koihuis. Dat is dan geen probleem want de deur staat hier letterlijk en figuurlijk altijd open. Waar vind je dat nog?….

Toch hebben we vandaag een paar prachtige vissen weten te bemachtigen , ditmaal voor onze klanten die een opdracht mee hadden gegeven.

Bij Isa koifarm hebben we samen met een klant een prachtige showa ophoog gehaald, werkelijk een plaatje van een vis. Hier was geen twijfel over mogelijk, wat een beauty….

verkocht

Rond de middag zijn we richting de kust gereden, waar Nagoshi zijn koihuis heeft. Hier hebben we jaarlijks al vele prachtige koi aangekocht met een goede potentie en speciaal op verzoek van een klant zochten we een Benigoi. En gelukkig zijn we daar deze keer ook prima in geslaagd. Een prachtig exemplaar van drie jaar oud met een lengte van 65 cm. Deze mag mee naar Nederland om zich hier verder te ontwikkelen.

verkocht

Altijd een leuk weerzien bij deze vriendelijke kweker, die samen met zijn zoon het koihuis runt.

In de loop van de middag weer richting hotel voor het vallen van de avond. Straks zorgen voor een droogje en een natje en dan morgen weer op pad.

Tot morgen, gr Jurgen.

 

Zondag 22-10-2017 , Nagaoka Japan.

Hallo Koivrienden,

hier zijn we vanuit een bijzonder nat Niigata. Het regent hier de hele dag al pijpenstelen. We hebben een mooie rit achter de rug, veel gezien en mooie vissen aangekocht. Diverse kwekers bezocht en bij Choguro mooie nisai female platinum Ogon geselcteerd.

     

 


Happy met deze aankopen en na een goede lunch bij de Filippijn  hebben we onze weg vervolgd naar Hirasawa.

Mijn oog viel hier op een prachtige yonsai Karashigoi van 78 cm. Uiteraard female .

Yonsai Karashigoi 78 cm. Hirasawa. verkocht

Ook hebben we nog hele mooie sansai gebowld welke naar Brabants Koiparadijs komen.

Yamabuki Sansai 67 cm. female. verkocht

 

En twee Sansai Chagoi van 67cm.  en 72 cm.

Sansai chagoi Hirasawa 67 cm. verkocht

 

Sansai Chagoi 72 cm. female.

 

Hierna nog even naar het nieuwe koihuis geweest wat immers best bijzonder is omdat de deur hier niet voor iedereen open gaat, wat een beauty’s kom je hier tegen…

 

Vandaag maar een beetje vroeg onder de wol , want de dagen zijn hier bijzonder lang, soms tot in de late uurtjes. En dan kun je wel een beetje rust gebruiken.  Morgen weer op tijd op pad, we hebben nog heel wat in petto…

iedereen een fijne zondag en tot snel !!!

 

Maandag 23-10-2017.

Konishiwa, vanuit een winderig Japan.

De storm begint minder te worden en het wordt wat rustiger hier. Al met al is het best mee gevallen, dus we hebben weer een prima ronde gemaakt.

We hebben Kanno een bezoek gebracht waar je je ogen uitkijkt aan de prachtige Goshiki’s die deze kweker heeft. Wat een mooie felle kleuren, dan zie je wat kwaliteit is.

Hier toch even een paar goshiki’s in een bowl gezet om even over na te denken.

Kanno Sansai Goshiki verkocht

 

Ook nog even bij de diverse andere kwekers aangegaan maar niet helemaal gevonden waar we op uit waren. Wellicht later deze week…Na de lunch met een heerlijke Ramen gegeten en weer verder.

Bij Hoshikin een mooie Kohaku naar boven gehaald voor onze klant die meegereisd is. Ook in dit huis kijk je je ogen uit….

verkocht

 

Een fantastisch mooie sansai welke verder mag ontwikkelen in Nederland.

Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan we morgen weer op tijd op pad. Het is naarmate de dag vorderde hier al een stuk rustiger geworden en morgen geven ze eigenlijk prima weer op.

Dus ik zou zeggen,

see you soon…

 

Dinsdag 24-10-217, Nagaoka Japan.

Goedemorgen / avond,

Vandaag een schitterende dag achter de rug. Vanmorgen zijn we gestart bij een mudpound. Een waar schouwspel waar zelfs een televisie ploeg uit Japan bij aanwezig was. Dus wie weet zien we elkaar via de beeldbuis nog eens terug.

 

 

 

 

 

 

 

Uit deze mudpound kwamen de mooiste Kohaku’s naar boven, altijd weer erg verrassend….

Hierna onze weg vervolgd naar Kataoka, Murata, Wada, Kaneko om weer het een en ander te bezichtigen.

Bij Wada is ons oog gevallen op zes hele beste Asagi’s die mee mogen naar Nederland.

Het zijn Asagi’s van 40-45 cm. van een hele goede kwaliteit.

Na Wada  even een lunch naar binnen gewerkt en verder op pad….

 

Vanmiddag nog even bij Kanno koifarm gestopt om hier een Goshiki, die we eerder deze week hadden gezien, aan te kopen. Een prachtige sansai Goshiki die je bijna niet beter aan kan kopen dan bij deze kweker. Kanno koifarm is hier echt heer en meester in.

Kanno Koifarm sansai Goshiki verkocht.


De dagen vliegen hier werkelijk voorbij en het is best een hele zoektocht naar de kwaliteit waar we als Brabants Koiparadijs voor staan. We hebben nog een aantal dagen dus zijn nog zeker niet klaar met onze koihunt.

 

Voor vandaag zit het er weer op , maar morgen zijn we zeker weer van de partij.

Tot gauw. gr Jurgen.

 

Woensdag 25-10-2017. Nagaoka Japan.

Vandaag weer lekker op struintocht geweest hier door de bergen van Niigata.  Het weer was ietsje minder dan gisteren maar ach, dat mag de pret niet drukken.  Sommige uit gezelschap hadden een snipperdag vandaag….

Als eerste een bezoek gebracht aan Takatatsu, we hadden een aanbieding gehad , maar nee, dat ging het niet worden.

Hierna onze weg vervolgd naar Hirasawa waar we  twee beeldschone yonsai mugashi ogon geselecteerd hebben  van maar lliefst 77 en 78 cm. Even iets om over na te denken….

En dan is het weer tijd voor een lekkere hap bij de Filippijn. Altijd een goede vulling voor het vervolg van de rest van de dag.

Bij Nagashima in het koihuis kun je ook altijd zo lekker struinen. Soms best bijzonder wat deze man heeft, hij kweekt met bloedlijnen van Momotaro Koifarm. En dan kom je een female showa tegen van mar liefst 53 cm. Deze laten we nog lekker een jaartje in azukari. Soms moet je een gokje wagen en dan eens kijken wat het brengt.

 

Toch nog even terug naar Maruhiro, waar we nog twee female nisai hebben aangekocht van 52 cm.  Een doitsu Chagoi en een Kokane Ochiba.

 

Gin rin doitsu Kabuta verkccht

Kokane ochiba nisai female 52 cm.

Doitsu chagoi female 52 cm. Maruhiro

 

 

 

 

 

Wat we jullie nog niet hebben vermeld is dat we ook nog een geweldige Tancho Showa hebben aangekocht van NND, waar we wel heel erg mee in ons nopjes zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt op het certificaat zien dat deze vis afgelopen mudpound seizoen maar liefst 22 cm. is gegroeid. Dat belooft wat voor de toekomst. Uiteraard komt hier een recent certificaat bij van de nisai,

Dat was het weer voor vandaag, voor ons staat het eten al weer bijna klaar en wie weet wat de avond nog brengt.

Tot morgen,

gr Jurgen.

 

Donderdag 26-10-2017, Nagaoka Japan.

Goedemorgen Nederland,

Weer terug van een mooie koihunt vandaag. Prachtig weer dus dat doet en mens goed. En de dag werd mooier en mooier, weer mooie vissen geselecteerd, dus met een goed gevoel aangekomen in ons hotel vanavond.

We zijn vanmorgen begonnen bij het nieuwe koihuis van Hirasawa. Nou ik kan je zeggen dat daar heel wat “specials” rond zwemmen. Hier hebben we een prachtige Mugashi Ogon omhoog gehaald die mee mag naar het sprookjesdorp Kaatsheuvel.

verkocht

Onze weg vervolgd naar NND. Hier was vandaag een event waar we voor uitgenodigd waren. De afgelopen periode hebben we hier al diverse keren mooie vissen van gehad dus het vertrouwen om hier vissen aan te kopen is er zeker. En dat is gelukt!


 

 

 

 

 

 

 

Zo ook bij deze twee nisai van maar liefst 63-65 cm. Een Kohaku female en een Sanke female die Kaatsheuvel komen.

Kohaku en Sanke nisai 60-65 cm. NND verkocht

 

Omdat we hier rond het middaguur arriveerden konden we gezellig aanschuiven aan tafel om even een lunch te nuttigen. Altijd gezellig…

 

 

 

Er is bij zo’n event altijd een lotingsysteem die de volgorde bepaald van het selecteren. En daar mee konden we goed uit de voeten. We hebben dan ook prachtige Shiro Utsuri  weten te bemachtigen, waar we eerder deze week nog  niet voor geslaagd waren, omdat de kwaliteit bij andere kwekers ons niet aanstond.


 

 

 

 

 

 

 

 

Shiro Utsuri nisai 38-43 cm. NND

 

Onze meereizende klant had voor het thuisfront ook nog een hele leuke  verrassing in petto. Een leuke kleurijke nisai mix 50-55 cm. waar je velen een groot plezier mee zal doen.

 

verkocht

 

 

Dus al met al weer een zeer geslaagde en vooral gezellige dag achter ons. Straks gaan we weer even voor de inwendige mens zorgen en wie weet wat de avond nog brengt. Ik wens jullie vanuit hier nog een fijne dag!!!

gr Jurgen.

 

Kaatsheuvel 29 oktober 2017.   Home sweet home ….

Weer thuis na een geslaagde reis door het Niigata gebied in Japan. De laatste dag gaan we meestal al naar Narita om daar lekker even bij te komen van alle indrukken. We gaan met een goed gevoel richting Nederland waar de vissen 15 oktober zullen arriveren.

Zoals tijdens eerdere reizen is er al heel veel verkocht en heeft u iets waar uw interesse naar uit gaat, schroom dan niet om hier informatie over te vragen. We staan u hierover graag te woord.


 

 

 

 

 

 

We hopen dat u ook heeft meegenoten van deze reis en hier net zoveel leesplezier aan heeft beleeft als wij in Japan. Zaterdag 3 november ben ik gewoon weer in de shop dus kom maar op met alle vragen, wij zorgen voor de koffie en natuurlijk nog veel meer prachtige beelden.

Groeten Jurgen.