Japanreis Najaar 2014

Inmiddels zijn de aangekochte vissen in onze winkel aangekomen !

wilt u ze komen bewonderen dan bent u van harte welkom.

 

 Dinsdag 4 november 2014.

 

Het begint weer te kriebelen… morgen is het zover, dan reizen we weer af naar Japan. Alle voorbereidingen zijn gedaan, we hebben alle opdrachten van onze klanten opgenomen, koffertje staat bijna klaar om naar de mooiste speeltuin voor een koi-liefhebber te vertrekken. We hebben er weer zin in.

Ook deze keer reizen er een aantal klanten mee en gaan we met een klein en select gezelschap op pad. We houden de groep altijd bewust klein zodat we alle aandacht kunnen vestigen op hen, die hier voor de eerste keer naar toe reizen. Zij doen vaak zoveel indrukken op, zodat een goede begeleiding van groot belang is.

U kunt ons de komende dagen uiteraard “bijna” live volgen via onze site en via facebook. Heeft u vragen tijdens onze reis? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de winkel, telefonisch of via mail. Wij zullen u dan hierover informeren.  De winkel blijft normaal geopend zodat u ook voor andere zaken bij ons terecht kunt.

We hopen dat u net zoveel plezier aan onze reis zult beleven als wij,

de hartelijke groeten,

Jurgen en Marjan, Brabants Koiparadijs.

 

Donderdag  6 november 2014

Hallo Nederland, we zijn inmiddels gearriveerd in Niigata.

Na een zeer voorspoedige reis, want in een uurtje of tien vliegen zetten we onze voeten op Japanse bodem.

 

Japan 06-11-2014 Aankomst 012

Vlug de koffers van de bagageband gehaald en naar de balie van JR East gegaan om even tickets te halen voor onze reis met de Shinkansen verder naar Nagaoka. Ook dat was zo geregeld.

De treinen rijden hier altijd stipt op tijd dus hoefden we ook hier niet lang te wachten.

 

Japan 06-11-2014 Aankomst 018   Japan 06-11-2014 Aankomst 021

 

Een maal in Nagoaka aangekomen konden we deze keer nog niet naar onze kamers (we waren ook wel erg vroeg) in het hotel, dus hebben we eerst maar een goede auto geregeld en zijn we alvast wat indrukken op gaan doen bij een paar kwekers. Morgen gaat het echte werk beginnen want inmiddels begint het al te schemeren, dus terug naar het hotel en even opfrissen van de lange reis.

 

Japan 06-11-2014 Aankomst 036   Japan 06-11-2014 Aankomst 041

Wij gaan hier onze dag nog even afmaken, straks lekker eten en onder de wol.

Tot morgen!

 

Vrijdag 7 november 2014.

 

Goedemorgen, hier zijn we weer vanuit Nagaoka.

Vandaag is onze koihunt van start gegaan. Na het ontbijt op pad gegaan naar Miyatora. Mooie vissen gezien bij deze kweker, maar de prijzen waren ook behoorlijk hoog. Op zo’n eerste dag is het altijd weer een beetje oriënteren. Daar moet je ook tijd voor nemen want het aanbod hier is enorm, en waar zijn de verhoudingen op zijn best? We zullen zien.

Onze weg verder vervolgd naar Torazo, waar het altijd een mooi schouwspel is, hier zwemmen echt plaatsjes van vissen.

Ons oog viel op een Nisai Kohaku van 55 cm.

 

Brabants koiparadijs nisai Kohaku 55 cm. Torazo verkocht

 

Nadat we hier rond waren gekomen zijn we naar Conias gegaan om hier even in het vishuis een kijkje te nemen en bij Manobo waar we wat small nisai hebben bekeken.

Inmiddels was het middaguur al gepasseerd dus eerst maar even een hapje eten bij de Filippijn. Daar is het altijd goed vertoeven voor een maaltijd.

BRABANTS KOIPARADIJS DAG 2 (21)

Het weer was goed vandaag want dat kan in deze tijd van het jaar enorm verschillen, de ene of de andere dag. Een van onze klanten kwam nog een collega tegen, wat is de wereld dan toch klein.

Eenmaal onze weg vervolgd naar Shinoda waar we een hele mooie Ginrin Showa hebben gebowld met een forse body en 68 cm lang.

brabants koiparadijs dag 2 (42)

Verkocht

Hierna nog even bij Maruhiro geweest en bij het oude koihuis van Marusei. Inmiddels begon het alweer te schemeren dus zijn we terug naar het hotel gegaan. Morgen weer een dag en we hebben nog heel wat op ons lijstje staan, maar dat gaat zeker goed komen.

Inmiddels is het hier alweer half acht in de avond dus weer tijd voor de maaltijd en het doornemen van de dag. Het zal weer een hoop koi-geklets worden wat soms wel eens tot in de late uurtjes doorgaat, want als je ergens niet over uitgepraat raakt dan is het wel over de fascinerende Nishiki-goi…

Tot morgen!

 

Zaterdag 08-11-2014

 

Konichiwa, hier zijn we na een dag van uitdagingen…

Weer veel moois gezien vandaag en ook een aantal speciale uitdagingen tegen gekomen.

Het wekkertje rinkelde al weer vroeg, dus hup eruit en naar het ontbijt.

De eerste kweker van vandaag was Hirasawa met zijn enorme vishuis. Een leuk schouwspel, zeker voor onze meereizende klanten. Hier zwemmen zo ontzettend veel Nishikigoi dat het best overweldigend is. Helaas hebben we hier geen keuze kunnen maken dus op naar de volgende koihuizen.

Na Marusaka, Koda en Oofuchi te hebben bezocht ,waar we niet de kwaliteit konden vinden die we zochten, was het alweer tijd voor de lunch. Spaghetti!

Hierna zijn we naar Isa Kazuhiko gereden, waar we weer zeer verrast werden door zijn geweldige kwaliteit koi op zijn farm…

We hebben hier een prachtige Ginrin Soragoi naar boven gehaald, een sansai van 65 cm.

 

Brabants koiparadijs Ikarashi Kazuto Sansai ginrin Soragoi 65 cm. Female

Verkocht

Altijd gezellig om hier te komen, we hebben hier andere jaren vaker koi aangekocht en zijn er zeer tevreden over.

Als klap op de vuurpijl zagen we een aantal jonge nisai zwemmen waar we meteen helemaal weg van waren. Een prachtige Asgagi, Ai- Goromo en een mooie Ginrin Kohaku.

brabants koiparadijs Isa Kazuhiko yong nisai Ginrin Kohaku      brabants koiparadijs yong nisai Ai-Goromo Isa Kzuhiko 45cm.

Ginrin Kohaku: Deel 1

Deel 2

 

Ai Goromo

brabants koiparadijs Yong nisai Asagi Isa Kazuhiko 45 cm.

Na navraag gedaan te hebben bij de Kazuhiko, bleek dat de Kohaku en de Ai-Goromo de “International Junior Koishow”  in Niigata gewonnen hadden. We mochten de Kohaku en de Ai-goromo aankopen, maar dan moesten ze wel in Japan blijven om deel te nemen aan de All Japan koishow in Februari. Daar konden we wel mee akkoord gaan, dit was voor ons niet de eerste keer dat we hier aan deelnamen met onze vissen. Twee jaar geleden hebben we hier ook een prijs gewonnen met een van onze vissen.

Brabants koiparadijs winnaars yong koishow Niigata

Brabants koiparadijs

 

Na afscheid te hebben genomen zijn we nog even bij Maruhiro geweest. Ook hier is het altijd een leuk weerzien; we hebben hier de afgelopen jaren al heel wat goede vissen aangekocht. We hebben een paar nisai geselecteerd, maar gaan komende week nog terug omdat hij nog een aantal mud-ponds moet afvissen. De vis is hier nog langggggg niet op!

brabants koiparadijs Maruhiro nisai mix 35 cm.

Sorry voor de  wat donkere foto er komt nog bewegend beeldmateriaal op de site.

Inmiddels laat in de middag is het tijd om terug te keren naar het hotel. Vanavond hebben we nog een afspraak over diverse zaken met mensen hier uit Japan.

We wensen jullie veel een heel fijn weekend en morgen zullen we de nieuwe beelden weer aan jullie presenteren. Wat het morgen gaat worden???

Tot Ziens.

 

Zondag 9 november 2014

Hey hallo, we zijn net weer terug van onze rit door Niigata;

Veel kwekers bezocht vandaag, we moesten nog het een en ander afwikkelen i.v.m. met aankopen voor onze klanten. We hebben dit jaar veel opdrachten mee gekregen en dat vergt toch wel veel speurwerk, want de kwaliteit en prijsverhouding moet wel juist zijn. Maar we doen het graag en meestal komt dat best in orde.

Bij Nagashima liepen we een aantal leuke Yamabuki’s tegen het lijf, mooie nisai  50- 55  cm. dus groeipotentie genoeg om door te ontwikkelen in onze Hollandse wateren.

Brabants koiparadijs Nagashima Yamabuki nisai 50 cm. Male and female.

Nr.1 verkocht

nr. 3 verkocht

Bij deze nisai Yamabuki is er gekweekt met de bloedlijnen van Izumiya.

 

Nog even bij Hosokai geweest, Kawakami, Iwashita, Shinoda en de weg vervolgd naar Ikarashi Kazuto.

Brabants koiparadijs

 

Wat een geweldige Go-Sanke heeft deze man in zijn koihuis zwemmen…

 

Brabants Koiparadijs Ikarashi Kazuto    Brabants koiparadijs Ikarashi Kazuto

U ziet op de foto dat Kazuto ons een aantal vissen presenteerd.

 

DSC03965Brabants koiparadijs Ikarashi Kazuto

We waren vandaag laat terug in ons hotel we gaan snel een hapje eten. Er komt nog meer aan !!

 

Maandag  november 2014, Nagaoka, Niigata, Japan. 

 

Goedemiddag inmiddels, wat later vandaag maar we zijn vanuit de bergen meteen gaan eten. We hebben vandaag weer heel wat gezien, gebowld en geselecteerd. Een vruchtbare dag dus met weer veel gezelligheid. We reizen hier in Niigata van hot naar her met een bere-gezellig team.

 

Zoals ook vandaag; Bij Katsumi hebben we weer de shime nisai geselecteerd. Leuke jonge visjes waar we door de jaren heen al zeer goede ervaringen mee hebben.

 

shime nisai box 2

 

shime nisai box 1

 

Altijd gezellig om hier te komen, gezellig mannetje, klein maar dapper…

Brabants koiparadijs bij Katsumi   Brabants koiparadijs Karsumi nnbc

 

Hierna hebben we nog een aantal nisai geselecteerd met o.a.  Doitsu Ochiba, Doitsu Kohaku, Ki-utsuri, Soragoi, Beni-Kikukuryu, midori-goi, etc.

 

Brabants koiparadijs Nisai mix box 2 Katsumi nnbc

 

Brabants Koiparadijs  nisai mix 35-40 cm. Katsumi nnbc Kikusui verkocht

 

Een mooie brede mix en deze koi zijn 35-40 cm.

Brabants koiparadijs Nisai Soragoi Katsumi   Brabants koiparadijs Nisai Ki utsuri Katsumi

 

Brabants koiparadijs Beni Kikukuryu Nisai NNBC   Brabants koiparadijs Nisai Metalic Ochiba NNBC

 

We werden door deze kweker uitgenodigd voor een hapje eten, wat we vaker met hem gedaan hadden. Alleen dit restaurant hadden we zelf nooooiiit gevonden. Hoog in de bergen, zie het maar te vinden, in een leuk optrekje.

Brabants koiparadijs 11-2014

 

Brabants koiparadijs

 

We hadden nog wat leuke nisai gezien , die we toch ook wel even naar boven wilde halen.

Doitsu Soragoi, Beni-kumonryu en een prachtige Doitsu Ochiba.

H.Q nisai Doitsu Soragoi 2 maal en Beni- kumonryu

 

 

Doitsu Ochiba met certificaatDeze doitsu ochiba heeft een prijs gewonnen op een van de koishows hier in Niigata, nl. De Niigata ken Nishikigoi Hympyokai ( Nogyosai)

 

 

IMG_8376

 

Na afscheid te hebben genomen hadden we nog tijd om naar Aoki te gaan. Hier komt onze vis vandaan waar we op de All Japan de eerste prijs mee hebben gewonnen in klasse een paar jaar geleden.  En ook hier weer prachtige vissen…

Inmiddels is het dan al weer avond, het is hier vroeg en razendsnel donker. Het was weer tijd om de innerlijke mens te gaan verzorgen. Tot morgen!!!

 

Dinsdag 11 november 2014

 

Hallo Nederland,

hier zijn we weer vanuit een zonnig en lekker warm Japan. Vanmorgen al vroeg op, te vroeg, dus op tijd weer in de auto.

Even langs de 7-11 voor een hap-snap onderweg en weer door…

 

Op weg naar Marushin kwamen we erachter dat hij nog afspraken had, dus onze weg vervolgd naar Marudo. Hier hebben we in het verleden al heel wat mooie vissen aangekocht en zo ook vandaag.

 

brabants koiparadijs Marudo nisai 57 cm.  verkocht

Rond het middaguur zijn we de bekende “ramen” gaan eten; Dat is een bijzonder goed gevulde soep hier in Japan, waar je je buik behoorlijk mee kan vullen.

 

Brabants koparadijs Japan najaar 2014

 

 

Brabants koiparadijs Japan najaar 2014

Na de soep hebben we onze weg voortgezet naar Dainichi. We moesten even gaan kijken voor een van onze klanten in Nederland.

 

brabants koiparadijs Dainishi

 

brabants koiparadijs Dainishi Melody shower System.

 

IMG_9846

 

IMG_2671

 

 

We wilden toch nog even naar Marushin. Eens kijken wat hij te bieden had.

Na de eigen selectie van de kweker hebben wij als eerste partij mogen hand-picken uit de overige tosai.

 

Brabants koiparadijs VHQ tosai Marushin

 

 

 

Brabants koiparadijs najaar 2014 Marushin

We hebben er 240 geselecteerd, vanwege de schemer konden we niet meer foto’s en film maken.

 

P1050479

 

Brabants koiparadijs najaar 2014 Marushin

Meteen vanuit de bergen zijn we doorgereden voor het avondeten in het barbecue restaurant.

Het is hier inmiddels al weer 22.00 uur, tijd voor een douche en nog een …

We gaan morgenochtend vroeg uit de veren, want we moeten dan een paar uurtjes rijden voor de eerste kweker; wat dat brengt blijft nog even een verrassing, zowel voor jullie als voor ons, TOI TOI vanuit hier,

Groetjes Jurgen.

 

Woensdag 12 november 2014

 

Hier zijn we weer,

 

Vanmorgen vroeg uit de veren om naar Nagoshi te rijden. Dat is een beetje verder naar het zuiden, dus een paar uurtjes in de auto voordat we er waren. Altijd leuk om hier te komen, gezellige mensen waar we al heel wat Nishikigoi hebben gekocht de afgelopen jaren,dus een ritje hiernaar toe hebben we er altijd graag voor over.

Zo ook vandaag: bij aankomst zagen we al meteen een aantal juwelen zwemmen.

 

Nagoshi Shiro Utsuri nisai   Brabants koiparadijs Nisai Kohaku Nagoshi

 

Brabants koiparadijs    Brabants koiparadijs Kohaku Nisai Nagoshi

Ook tijdens de rit kom je hele mooie plekjes tegen,

 

Brabants Koiparadijs Najaar 2014

 

De zoon van Nagoshi werkt tegenwoordig ook bij zijn vader op de farm. Hij heeft een aantal jaar bij kwekers uit het zuiden zijn stageperiode doorgebracht en nu klaar voor het vak.

 

Brabants koiparadijs najaar 2014

Maar goed nu weer verder met onze aankopen van vandaag…

Brabants koiparadijs Tancho Nagoshi nisai   Brabants koiparadijs Kohaku Nagoshi nisai

 

Brabants Koiparadijs nisai Sanke Nagoshi   Brabants koiparadijs Nisai Kohaku Nagoshi

 

 

Brabants koiparadijs Shiro Utsuri Nagoshi   Brabants koiparadijs Nisai Kohaku Nagoshi

 

Rond het middaguur zijn we weer richting Nagaoka gereden om hier nog even bij Dainishi aan te gaan. We zijn hier nog in onderhandeling over een mooie showa…

Nadien nog wat kleine kwekertjes bezocht maar niets gekocht, waarna het al weer ging schemeren en we niet meer konden selecteren. Het is hier zo ontzettend snel donker.

 

De selectie begint al aardig compleet te worden, morgen gaan we nog een ronde maken en dan weer richting Narita… eventjes ontwennen van alle geweldige indrukken van deze reis. Maar zover is het gelukkig nog niet,

Tot morgen dan maar weer!

 

Narita, 13 november 2014.

De slagroom op de taart…

Weer een fantastische dag achter de rug, Vanmorgen met een beetje moeite vroeg uit bed gekomen, het was een laterje gisteravond, maar erg gezellig.  We hadden om 9 uur een afspraak met Dainishi voor het selecteren van een Showa. Nu was dit geen probleem, hier waren we het al over eens, maar na nog wat rondgekeken te hebben wilden we toch wat meer weten over wat andere vissen. Dus nog één en nog één…

Uiteindelijk hebben we nog een prachtige Kohaku en 2 Showa’s meer gebowld die ook mee naar Nederland komen.

Brabants koiparadijs Dainishi showa (1)   Brabants koiparadijs Dainishi showa (2)

verkocht

 

 

Brabants koiparadijs Dainishi Kohaku   Brabants koiparadijs Dainishi showa (3)

verkocht                                               Verkocht

 

Allemaal nisai tussen de 57 en 60 cm.

 

Brabants koiparadijs Dainishi nisai   Brabants koiparadijs Dainishi

 

Hierna nog even een praatje gemaakt met Dainishi over het functioneren van de Melody Shower Systems die op het bassin staan waar hij zijn grootste vissen heeft zwemmen. Hij zegt hierin dat het moeilijk te bepalen is maar dat hij met deze grote vissen die behoorlijk wat voer nuttigen iedere dag, zijn water op een goede kwaliteit houdt. Brabants koiparadijs is in Europa de verdeler van deze shower systems en zoals het er naar uit ziet zullen deze systemen over niet al te lange tijd naar Nederland vervoert worden, zodat het ook hier mogelijk is om deze systemen op de markt te introduceren.

Later volgt hierover nog een filmpje over dit gesprek in dit reisverslag.

Inmiddels zijn we in Narita aangekomen, waar we nog een overnachting doen voordat we het vliegtuig in stappen richting Amsterdam. We kunnen terug kijken op weer een zeer geslaagde koihunt dit najaar, hoewel het niet altijd even makkelijk was om de juiste verhoudingen te vinden, maar het is ons toch weer gelukt.

Iedereen hartelijk dank voor de vele reacties , reserveringen en het volgen op facebook en op onze website.

A.S. zaterdag hebben we de foto / filmbeelden nog uitgebreider in onze winkel en hebben we jullie interesse gewekt voor een specifieke vis, kom dan eens langs en stel je vragen onder het genot van een koffie of een drankje.

Wij hebben genoten, jullie hopelijk ook.

Tot gauw in onze nieuwe winkel aan de Belgiëstraat 18A in Kaatsheuvel.

De hartelijke groeten , Jurgen vanuit Narita Japan en Marjan  vanuit Kaatsheuvel,

Tot ziens!